Miten MYND-migreenipanta toimii?

MYND-migreenipannan on kliinisissä tutkimuksissa todettu lievittävän migreenikohtauksia ja päänsärkyä tehokkaasti. MYND toimii TENS-teknologian eli sähköisen lihasstimulaation avulla. TENS on lääkkeetön, turvallinen ja tutkitusti tehokas hoitomuoto kivunlievityksessä. Hoidossa on kyse elimistön oman kivunhallintajärjestelmän stimuloinnista.

Migreenipanta kiinnitetään otsaan itsestään kiinnittyvien geelityynyjen avulla. Migreenipanta lähettää sähköimpulsseja kolmoishermoon kahden hermohaaran välityksellä. Impulssit häiritsevät ja vähentävät migreenisignaaleja ja helpottavat siten potilaan kokemaa päänsärkyä. 

Voiko migreeniä ehkäistä MYND-migreenipannan avulla?

MYND-migreenipannan ohjelma 2 on tarkoitettu migreenin ennaltaehkäisyyn. Ohjelman kesto on 20 minuuttia. Ohjelman päivittäisellä käytöllä voidaan ehkäistä kohtausten esiintyvyyttä ja vähentää kohtausten tiheyttä.

Miten MYND-migreenipanta eroaa muista markkinoilla olevista migreenipannoista?

Useat vanhemman malliset migreenipannat ovat kertakäyttöisiä eli migreenipantaa voi käyttää ainoastaan noin 10–20 kertaa ja tämän jälkeen tulee ostaa aina uusi panta. Sen sijaan MYND-migreenipantaa voi käyttää rajattomasti sen ladattavan akun ja uudelleenkäytettävien geelityynyjen avulla. Sinun tulee ainoastaan hankkia ajan mittaan lisää geelityynyjä. MYND-migreenipannan takuu on kaksi vuotta, mutta laite kestää käytössä paljon pidempään.

MYND-migreenipannassa on kaksi erilaista ja eri pituista ohjelmaa, kun taas vanhemman mallisissa migreenipannoissa on yleensä vain yksi ohjelma. MYND-migreenipannan akun kesto on markkinoiden paras (jopa 22h 50% teholla).

MYND-migreenipanta on hinta-laatu-suhteeltaan vertaansa vailla. MYND-migreenipannan avulla korkealaatuinen terveysteknologia on tuotu kuluttajakäyttöön sopivaksi niin hinnaltaan kuin helppokäyttöisyydeltäänkin.

Voiko MYND-migreenipannan avulla hoitaa erityyppisiä migreeneitä?

MYND-migreenipanta sopii migreenin hoitoon migreenityypistä riippumatta. Joillain migreenipanta voi kuitenkin auttaa enemmän kuin toisilla, sillä migreenin hoito on hyvin yksilöllistä. Migreenipanta vähentää migreenisignaaleja ja lievittää siten migreenin aiheuttamaa päänsärkyä. Jotkin migreenityypit aiheuttavat päänsäryn lisäksi myös muita oireita (esim. vatsaoireet), joihin migreenipannasta ei ole apua.

Mihin MYND-migreenipanta kiinnitetään?

MYND-migreenipanta kiinnitetään otsaan, noin 1 cm kulmakarvojen yläpuolelle. Migreenipanta kiinnittyy otsaan itsestään kiinnittyvien geelityynyjen avulla. Geelityynyt ovat uudelleenkäytettäviä, mutta ajan myötä niiden tarttumiskyky heikkenee. Vaihda geelityynyt, jos ne eivät enää pysy otsassa.

Miten valitsen sopivan voimakkuuden?

MYND-migreenipannassa on kaksi esiasetettua ohjelmaa, joista ensimmäinen on tarkoitettu migreenin kivunlievitykseen kohtauksen aikana ja toinen kohtausten ennaltaehkäisyyn.

Molemmissa ohjelmissa on voimakkuuden säätö asteikolla 0–40. Voimakkuutta voi lisätä tai vähentää ^ ja v -näppäimillä 0,5 mA:n välein.

Jatka voimakkuuden kasvattamista, kunnes tuntemus on voimakas, mutta edelleen miellyttävä. Kehosi tottuessa stimulaatioon voimakkuutta saattaa olla tarpeen kasvattaa vielä hieman. Huomaa, että 20mA:n enimmäisintensiteetti on riittävä terapeuttisen vaikutuksen saamiseksi, vaikka tuntuisi, että sinulle on kehittynyt toleranssi enimmäisintensiteettiin.

Onko MYND-migreenipannan tehokkuus todistettu?

MYND-migreenipannan on kliinisissä tutkimuksissa todettu lievittävän migreenikohtauksia ja päänsärkyä tehokkaasti. Migreenipanta toimii TENS-teknologian eli sähköisen lihasstimulaation avulla. TENS on lääkkeetön, turvallinen ja tutkitusti tehokas hoitomuoto kivunlievityksessä. TENS-teknologiaa on käytetty kivunlievityksessä ympäri maailman jo vuosikymmenten ajan.

Julkaistussa kliinisessä tutkimuksessa seurattiin migreenipannan käytön vaikutuksia migreenistä kärsivien henkilöiden migreeni ja muiden päänsärkyjen toistuvuudessa, kestossa ja vahvuudessa. Tutkimusryhmän henkilöt käyttivät laitetta 20 minuuttia päivittäin kolmen kuukauden ajan, jonka jälkeen rekisteröitiin selkeät erot verrokkiryhmään nähden. Tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden migreenikohtaukset vähenivät 54 % ja särkylääkkeiden tarve 75 %.

Miten MYND-migreenipanta on kehitetty?

MYND-migreenipanta on kahden vuoden innovatiivisen kehitysprosessin tulos. Kehityksessä hyödynnettiin 27 vuoden kokemusta ja ymmärrystä terveysteknologian kehittämisestä kliinisten tutkimusten pohjalta. Migreenipannan suunnittelussa keskityttiin käyttäjäystävällisyyteen, turvallisuuteen ja tehokkuuteen.

Milloin MYND-migreenipantaa ei voi käyttää?

MYND-migreenipantaa ei tule käyttää, jos sinulla on:

  • diagnisoimattomia aivo- tai kasvovaurioita
  • sydämentahdistin, implantoitu defibrillaattori tai muu implantoitu metallinen tai elektroninen laite
  • jos sinulla on tai epäillään olevan syöpäkasvain hoitoalueella tai jos sinulla on diagnosoimatonta kipua ja aiemmin hoidettu syöpä

Trigeminaalinen neuralgia ja oftalminen vyöruusu tekevät kasvohermoista yliherkkiä, jolloin MYND:in käyttö voi olla kivuliasta.

Varovaisuutta tulee noudattaa, jos sinulla on verenvuotohäiriö. Stimulaatio voi lisätä verenkiertoa stimuloidulle alueelle.

Geelityynyjä ei tule asettaa rikkoutuneelle iholle, sillä se saattaa aiheuttaa tulehdusriskin.

Voiko migreenipannan käyttö aiheuttaa haittavaikutuksia?

MYND-migreenipannan käytöstä ei ole todettu aiheutuvan vakavia sivuvaikutuksia.

Pieni osa käyttäjistä saattaa pitää stimulaatiota kuitenkin epämukavana. Tämä tunne häviää yleensä, kun stimulaatioon tottuu. Joillekin potilaille tämä epämukavuus on kuitenkin jatkuvaa. Jos stimulaatio tuntuu epämiellyttävältä, laske voimakkuutta.

 Muita mahdollisia lieviä sivuvaikutuksia:

  • Sähköstimulaation aiheuttama parestesia (kihelmöinti, pistely, tuntohäiriöt)
  • Intoleranssi voimakkaaseen paineeseen hammas-, otsa-, kohdunkaulakipuihin ja jännitystyyppisiin päänsärkyihin
  • Heräily ja unimuutokset
  • Oksentelu ja pahoinvointi hoidon lopussa
  • Lisääntynyt tinnitus hoidon aikana
  • Lievä kipu kulmakarvojen alueella, tunnottomuus pään takaosassa, äkillisen sähköisen vaihtelun tunne